Jordemoder

Jordemoder
Sådan kan vi hjælpe

En graviditet og fødsel er en enorm belastning for kroppen og sindet, ligeledes er tiden efter fødslen med et lille barn også krævende, hvor tiden til en selv ikke altid prioriteres først.  Vi tilbyder forskellige tilbud til gravide og småbørnsforældre.

Fødselsforberedelse

At skulle forberede sig til en fødsel er en lang process, hvor tankerne og behovet hele tiden ændre sig igennem en graviditet.  Vi tilbyder  1 times fødselsforberedelse, hvor det er dig/jer der definerer behovet for samtalen, og hvor vores jordemoder vil hjælpe dig/jer tættere på målet med at blive mere rolige og klar på den store opgave du/i går i møde.

Dette kan bl.a. omhandle smertelindring, tiden derhjemme inden sygehuset, gennemgang af en tidligere fødsel med evt. komplikationer, som fortsat fylder, mm.

Det er også muligt at  få fødselsforberedelse på engelsk.

Fysioterapi og graviditet

Der sker mange ændringer i kroppen, når du er gravid, f.eks. ændret holdning, ændret tyngde og hormonelle påvirkninger. Disse ændringer er helt naturlige og gør at kroppen bliver belastet på en anden måde. Nogle gravide mærker gener i større eller mindre omfang af disse ændringer.

 

Vores fysioterapeuter kan vejlede dig i hensigtsmæssige arbejds- og hvilestillinger, træningsvejledning samt behandle muskler, ledbånd og bækken på en skånsom måde.  En graviditet er meget individuel og derfor afhænger behandlingen af dine behov og ønsker.

 

Det er vigtigt at få gang i bækkenbunden, under din graviditet. Hvis du har en god kontakt til din bækkenbund under graviditeten, er det nemmere at genoptræne musklen efter fødslen. Knibeøvelser er en del af vejledningen når du kommer til fysioterapi.

Gravid- og efterfødselsmassage med behandling

Under en massage er det muligt at få behandling for diverse problematikker der kan opstå. Dette kan være bækken/lændesmerter, iskias problematikker, væske i kroppen, spændinger i øvre ryg, lægkramper m.m.

Har du nogle problematikker, vil det være muligt at indbygge behandlingen heraf i massagen, derfor vil massage blive en vekslen mellem den afslappende og beroligende massage, og behandlingsmassage.

Akupunktur Til gravide

Der findes forskellige graviditetsgener som kan behandles eller lindres ved hjælp af akupunktur.  Det kan være følgende gener:

 •  kvalme
 • ødemer (væske i kroppen)
 • karpaltunnelsyndrom
 • uro – i krop og sind.
 • hovedpine
 • lægkramper

Oplever du andre gener er du meget velkommen til at kontakte Jordemoder Karina Kjærsgaard Rasmussen på kkr@emcare.dk så kan hun vurdere hvordan du bedst kan hjælpes.

Efterfødselssamtale

Alle fødsler er forskellige og ligeledes er oplevelsen af fødslen forskellig for den fødende, partneren og jordemoderen. Det er vigtigt at få talt om fødslen efterfølgende, både de positive og negative oplevelser i forløbet. Det er altid muligt at få en efterfødselssamtale med jordemoderen tilknyttet fødestedet, dog kan det for nogle være mere trygt og føles mere rigtig at få denne samtale med en person som ikke var med til selve fødslen.

Vores jordemoder kan tilbyde 1 times efterfødselssamtale ud fra de behov du og din partner ønsker. Det kan bl.a. være at gennemgå fødselsjournalen og tale om hvad der skete og hvorfor der blev gjort som der blev.  Det anbefales at der går mindst en måned efter fødslen, så kroppen og sindet kan nå at få bearbejdet fødslen lidt.

Der er ingen grænser for hvor længe efter en fødsel at en efterfødselssamtale kan afholdes – for nogle kommer behovet først når en ny graviditet begynder er melde sig.

Baby fysioterapi

Vi tilbyder fysioterapi til baby fra 0 år.  Hvis din baby har forstyrrelser i kroppens muskler og led kan det vise sig på forskellig vis. Nogle gange gør det ondt, andre gange kan det vise sig i den motoriske udvikling og adfærd.

Det kan f.eks. ses ved at baby:

 • har en favoritside
 • ikke vil ligge på maven/ryggen
 • ikke kan trille
 • bruger den ene side af kroppen mere end den anden

Det kan også ses ved at baby:

 • er urolig
 • helst vil være i arm eller i bevægelse hele tiden
 • ikke er glad og tilfreds

I et behandlingsforløb undersøger jeg din babys motoriske bevægelsesmønster, reflekser og kropsstabilitet herefter vurderer jeg om din babys udvikling sker inden for normen. Såfremt der er afvigelser fra normen sammensætter jeg instruerer jeg i øvelser som i skal arbejde med hjemme og rådgiver omkring hvordan du bedst muligt håndterer og lejrer din baby i dagligdagen til at understøtte øvelserne.

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte Karina på på kkr@emcare.dk

Tilbydes i følgende klinikker:

Esbjerg

Oksbøl

Online booking
Book din tid her